Michael Essien. Navnet bringer tilbake minner om eleganse, fart, kraft og teknikk. Det meste kan sies om posisjonen hans i internasjonal fotball da Chelsea la ut 24,4 millioner pund i 2005 og gjorde ghaneseren til klubbhistoriens dyreste overgang – og toppet prisen på Didier Drogba året før. Nå tusler og løper Esssien rundt på treningsfeltet i FC Nordsjælland.

Egentlig en skikkelig kul historie. Spesielt når den tidligere Lyon-, Chelsea-, Real Madrid- og AC Milan-spilleren selv ba om å få komme på besøk.

37-åringen er godt igang med trenerutdanningen i England og har hørt så mye bra om arbeidet som legges ned på treningsfeltet hos den danske klubben at han sendte inn en forespørsel.

-Michael har selv henvendt seg og spurt om han kan komme forbi og se hvordan vi gjør tingene her hos oss, og det er han selvfølgelig velkommen til. Han er med rundt trenerteamet og ser på forberedelsene og evaluering av treningene, sier sportssjef Jan Laursen til Bold.

Klarer en tidligere fotballstjerne som har til gode å runde førti å holde seg unna ballen?

-Han er jo ikke en gammel mann ennå, så han er også selv med på treningsbanen som spiller så han kan se og oppleve hvordan øvelsene fungerer i praksis og hvilken effekt treningene har, forteller sportssjefen.

Det hører med til historien at Essien kjenner klubbeier Tom Vernon, men ikke mindre kult. Når vi blir starstruck av tanken på Essien på dansk gress, tipper vi det er noen store og små fotballgutter hos FC Nordsjælland som har det som plommen i egget denne uken.