Mika Biereth sin tid i Arsenal er forbi, vel, Arsenal spiller på papiret, men ikke på banen. Den danske spissen er solgt til Sturm Graz, som han også var på utlån til i andre halvdel av forrige sesong.

The Athletic har tidligere skrevet at den østerrikske klubben kjøper for 4 millioner pund, noe som gjør at Mika Biereth setter klubbrekord.

Les på Sporten: 60 000 fans vil stoppe Manchester United overgang

Arsenal skal også ha sikret videresalgsklausuler i avtalen on forholdsvis dyr tilbakekjøpsmulighet.

Sturm Graz-leiren feirer avtalen. «Vi har aldri holdt det hemmelig at vi gjerne skulle sett Mika fortsette i Graz etter hans utrolige prestasjoner i vår. Vi er derfor ekstremt glade for at vi har det på plass» sier klubbens sportslige leder, Andreas Schicker til egen web.

21 år gamle Biereth har signert en kontrakt som løper ut 2028. Han vant også mesterskapet og cupen med Sturm Graz forrige sesong.

Sturm Graz har nettopp annonsert at klubben signerer den danske spissen på en fireårskontrakt, og hovedpersonen selv er godt fornøyd. «Jeg tror at alle kan se hvor komfortabel jeg har følt meg her i klubben og i laget under låneoppholdet. I tillegg hadde vi stor sportslig suksess med doblingen og kvalifiseringen til Champions League, noe jeg er ekstremt spent på» sier Biereth til klubbens hjemmeside.

– Jeg vil takke Andreas Shicker (sportsdirektør i Sturm Graz, red.) for at han har prøvd så hardt å få tak i meg og jeg er ekstremt spent på å forhåpentligvis betale tilbake tilliten hans og nå våre mål sammen med laget.

Sturm Graz var som kjent østerrikske mestere forrige sesong, og dermed kan Biereth se frem til Champions League-kvalifiseringen.

Det ble nøyaktig null kamper for førstelaget til Arsenal for den 21 år gamle spissen Mika Biereth. – Etter overgangen fra Fulham i 2021 har det blitt utlån til RKC Waalwijk, Motherwell og nå sist Sturm Graz.

Samtidig som det ikke har blitt flere åpninger i spissrekka til manager Mikel Arteta var oppholdet i Østerrike svært bra.

Dansken som enda ikke har representert Danmark på seiornivå er født i London og har dobbelt statsborgerskap, nå som han har hatt et slags gjennombrudd i Sturm Graz kommer han til å bli invitert opp i løpet av kort tid.

Nå sier han permament takk for seg i London og Arsenal. «En gang en ‘Gooner’, alltid en ‘Gooner’. Takk for alt»

Sturm Graz er regjerende seriemestre i den Østerriske Bundesliga for en gang skyld, som regel lander de en plass eller to bak RB Salzburg.

Les på Engelske klubber: Torbjørn Heggem har signert en langtidskontrakt med West Bromwich