Tidligere Malmö FF og Lillestrøm trener Uwe Rösler ble nylig oppgitt til å være favoritten til å ta over som ny hovedtrener i den danske klubben Århus. Rösler får oppdraget og presenteres i løpet av de nærmeste dagene.

Rösler erstatter dermed David Nielsen på posten og må ta på seg sitt første oppdrag siden han forlot tyske Fortuna Düsseldorf i fjor. Treneren basert på MFF mellom 2018 og 2019.

Det ble ingen god avskjed med trener David Nielsen i den danske superligaklubben AGF. Selv om sportsdirektør Bjørnebye ga den tidligere Eliteseriespilleren mange godord på veien ut døra, mente dansk media det var rimelig iskaldt forhold mellom de to. Dette er nå historie, nå henter den norske sportsdirektøren inn nestemann fra Eliteserien.

Det er Ekstrabladet som hevder AGF nå har bestemt seg for Uwe Rösler, tyskeren som i en årrekke var en viktig del av norsk fotball.

Rössler fikk noen kamper i Lillestrøm-drakta før han tok over som trener i 2004. Så fulgte trenerjobber hos Viking og Molde, før det ble korte opphold hos Brentford, Wigan, Leeds, Fleetwood Town, Malmø og senest Fortuna Dusseldorf (2020/21).

Her skal det ikke kastes bort tid. Ifølge Ekstrabladet går Rösler ut på treningsfeltet på torsdag for å lede sin første økt.

LES: Tre Manchester United-spillere er skikkelig i faresonen

Det blir godt å få Rösler tilbake i manesjen, denne gang i en helt ny liga.