En million høres ikke ut som mye penger når vi snakker om salg av fotballspillere, men for en klubb i OBOS-ligaen er det det faktisk mye penger. – Den danske Superligaklubben Randers som akkurat nå ligger på fjerdeplass bare fem poeng opp til ledende Midtjylland følger godt med på hva som foregår i norsk fotball.

Det ble aktuelt for Randers å hente en erstatter etter at de solgte Andre Rømer til Elfsborg i helgen, Aftenbladet skriver at den danske klubben betalte Raufoss en million kroner for Lasse Berg Johnsen.

Les: Bergkamp junior endelig klar for England

Stavanger-gutten kom til Raufoss fra et låneopphold i Tromsdalen. Han startet karrieren i Viking og har to innhopp i Eliteserien på CV-en.

Ingen av klubbene har kunngjort noe om hvor mye Randers betaler for spilleren. «Det er enighet mellom klubbene at beløpet ikke skal oppgis, men jeg kan si så mye som at det er et stort salg i vår målestokk. Det er det største salget på mange år i klubben» sier daglig leder Bent Dalby til Oppland Arbeiderblad.

Lasse Berg Johnsen spilte alle kampene for Raufoss forrige sesong, men har nå fått kontrakt for sommeren 2024 i Randers.

«Lasse var så definitivt med i Raufoss sine planer for 2021, men et tilbud om en overgang til dansk Superliga har vi forståelse for at frister», skriver Raufoss på sine hjemmesider.

Randers ligger på 4.-plass i den danske superligaen med kun fem poeng opp til ledende Midtjylland.

– Jeg har fått mye spilletid i Raufoss, det har modnet og utviklet meg. Nå er jeg klar for et nytt kapittel, og jeg er spent på å komme til Randers. Jeg er sikker på at fotballen i Danmark passer meg enda bedre. Nå skal jeg lære klubben, laget og spillestilen å kjenne. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å bli en suksess i Randers. Jeg har sterk vinnermentalitet, og det gleder jeg meg til å vise fram, sier Berg Johnsen til Randers’ nettsted.

Les: Mike Jensen snart klar for Køge